Seedning till Vasaloppet

4 februari 2014

Västgötaloppet  är deltagarmässigt Vasaloppets näst största seedningslopp och väger därför tungt i Vasaloppseedningen. Vasaloppet är därför angelägna om att varje deltagare i Västgötaloppet placeras i ”rätt” startled i Vasaloppet, för att Vasaloppet ska flyta på så bra som möjligt. Att åkare står i ”fel” startled gagnar ingen, varken den enskilde åkaren eller övriga medtävlare.

Start 2 = -1 led
Mot bakgrund av att Västgötaloppet genomfördes med ”fördröjd vågstart” i två startomgångar, så har Vasaloppets seedningskommitté jämfört en sammanslagen resultatlista med en delad resultatlista per startomgång.
Vasaloppets seedningskomitté har kommit fram till att de åkare som åkte i startomgång 2 kl 12:30 ska seedas fram ett startled jämfört med Vasaloppets seedningstabell. Därav noteringen ”Start 2 = -1 led”  i Vasaloppets seedningstabell.
Det innebär att ni som seedar er från start 2 i Västgötaloppet 2014 ska ange ert namn, klubb, tid och Start 2 i ert mail till Vasaloppsseedningen (se info nedan).
Självklart kan man som Start 2-åkare även seeda upp sig från led 10 till led 9. Det verkar vara led 9 +15 min för att bli seedad till led 9 från start 2. Men kolla med Vasaloppet för att vara på den säkra sidan.

Start 1-åkare berörs inte, men ska även de beakta seedningsförfarandet nedan.

Utdrag från Västgötaloppets ”Deltagarinformation 42 km” om Vasaloppsseedning på hemsidan under ”Loppen”:

Västgötaloppet förser på tävlingsdagen Vasaloppet med resultatlista för Vasalopps-seedning.
Vasaloppets seedningskommitté sammanträder varje måndag och seedningstabellen från Västgötaloppet läggs ut på Vasaloppets hemsida under onsdagen. Länk till seedningstabellen: www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/deltagare/seedning/vasaloppet/tabeller

Då det visast sig att Vasaloppets datasystem inte heller i år kan ta emot Vasa-ID, måste varje åkare som vill seeda upp sig till Vasaloppet, personligen via e-mail till Vasaloppet begära seedning.
För att seeda dig till Vasaloppet 2014, skicka dina resultat till seedning@vasaloppet.se senast 9 februari 2014.
(slut citat)

  • Åkare vars åktid i Västgötaloppet är under utredning, avvaktar lämpligen med att skicka upp sitt resultat till Vasalopps-seedningen, tills dess att resultatet är fastställt. Då uppdaterar även Västgötaloppet den officiella resultatlistan, som Vasaloppet sedan utgår ifrån.

 

  • Seedning till Tjejvasan:
    Led 1: 4 min/km = 1.12:00 (Tävlingsled)
    Led 2: 4.5 min/km = 1.21:00 (Tävlingsled) (OBS Ändrade uppgifter från Vasaloppet 14 feb.)
    Led 3: 5,5 min/km = 1.39:00 (Motionsled)

Se även info om seedning på ”Deltagarinformation Tjejloppet” på vår hemsida under ”Loppen”.

kommentarer