Över 1000 anmälda till Västgötaloppets vinterhelg

27 januari 2014

Över 1000 åkare hade på söndagskvällen anmält sig till Västgötaloppets vinterhelg den 1-2 februari. Och fler väntas anmäla sig i efterhand under veckan. Med de fina förhållanden som erbjuds på Lassalyckan ser det ut att bli en riktig skidfest i Ulricehamn till helgen.

Tjejerna tar täten
Västgötaloppet Tjejer 21 km har hittills lockat 125 tjejer till startleden, något färre än de 160 som kom till start 2013. Men arrangörerna tror på fler deltagare när startskottet väl går klockan 11.00 på lördag när tjejerna ger sig ut på Västgötaloppets konstsnöbana. Många med ambitionen att seeda sig inför TjejVasan.
– Vi vet av erfarenhet att det alltid trillar in många efteranmälningar på slutet när skidåkarna ser vilka fina förhållanden vi kan bjuda på, säger biträdande tävlingsledaren Claes Persson.

Fristil för ung och gammal
Västgötaloppet Skate, som förutom ett 21 km långt seniorlopp innehåller ungdomsklasser, hade när anmälan stängdes drygt 150 anmälda.Tävlingen avgörs under lördagseftermiddagen och är en satsning på att erbjuda ett lite längre lopp för de skidåkare som anammat den fria stilen samtidigt som distriktets ungdomar får ett tillfälle att tävla samtidigt som det stora arrangemanget.
– Sedan SkateVasan lades ner har det varit ont om lopp i fristil för senorer och motionärer men inom organisationen bakom Västgötaloppet har vi valt att stå fast med vårt lopp för den lilla, men hängivna skara åkare som ställer upp, berättar tävlingsledaren Lennart Cedervärn.

Södra Sveriges största seedningslopp
Söndagens långlopp över 42 km är det stora dragplåstret under Västgötaloppets vinterhelg och är sedan tidigare södra Sveriges största seedningslopp till Vasaloppet. Loppet avgörs liksom tidigare med två startomgångar för att ge så många skidentusiaster som möjligt plats och 800 hade anmält sig när ordinarie anmälan stängde på söndagen. Ett startfält som troligen ökar under veckan då arrangörerna tar emot efteranmälningar ända fram till torsdag 30/1 klockan 21.00
– Tack vare en förlängd konstsnöbana kan vi erbjuda ytterligare åkare plats i någon av de två startomgångarna, så än är det inte för sent att anmäla sig, avslutar Claes Persson.

Har du fortfarande inte anmält dig kan du göra det här.

kommentarer