Nytt motionslopp under Västgötaloppets vinterhelg 2015

18 oktober 2014

Vintern närmar sig och en ny långloppssäsong drar snart igång. Inför 2015 vässar arrangörerna av Västgötaloppet Skidor arrangemanget ytterligare med ett nytt renodlat motionslopp och status som internationellt FIS-tävling för det klassiska långloppet i Ulricehamnsterrängen. Och fler nyheter är att vänta.

2014 bjöd på rekorddeltagande i Västgötaloppets vinterhelg, något som tyvärr inte enbart satte positiva avtryck för arrangörer och deltagare. Det stora intresset och det minst sagt utmanande vintervädret ställde till det för deltagare och arrangörer. En erfarenhet som gjort att organisationen bakom loppet nu lanserar ett renodlat motionslopp inför Västgötaloppets vinterhelg 2015.

– Våra ambitioner att erbjuda så många som möjligt en chans att genomföra Västgötaloppet Skidor och seeda sig inför Vasaloppet gjorde att förhållandena för den andra startgruppen förra året inte levde upp till våra kvalitetskrav, berättar Claes Persson, biträdande tävlingsledare för loppet.

– Därför har vi beslutat att utöka Västgötaloppets vinterhelg med ett renodlat motionslopp över 42 km under lördagen så att fler deltagare kan få plats även vid sämre snöförhållanden, fortsätter han.

Västgötaloppet Skidor Motion har tre sträckningar, 42 km, 21 km och 10,5 km och blir precis som övriga lopp under helgen seedningsgrundande till Vasaloppet. Loppet genomförs på lördag den 7 februari med start efter Västgötaloppet Tjejer 21 km.

– Tjejloppet har vuxit år för år och har fått mycket uppskattning från deltagarna just för att det är ett av få renodlade tjejlopp. Ett kul tillfälle att utmana tjejkompisarna i spåret eller förbereda och seeda sig inför TjejVasan, menar Claes Persson.

Ytterligare en nyhet inför säsongen 2015 är att lördagens Västgötaloppet Tjejer 21 km och söndagens Västgötaloppet Skidor 42 km får status som internationella FIS-tävlingar genom sanktionering från det internationella skidförbundet. Detta är en av flera satsningar för att höja statusen på tävlingen och attrahera fler deltagare från långloppseliten.

Läs mer om de olika loppen i inbjudan här och anmäl dig här.

 

kommentarer