Markus och Karin vann Västgötaloppet!

20 januari 2013

På söndagen avslutades årets Västgötaloppshelg med långloppet över 42 km. Loppet
genomfördes genom en förskjuten vågstart med en elitstart klockan 09:00 och en motionsstart kl 13:00.

Herrklassen såg på förhand ut att bli mycket spännande med ett antal snabba åkare som aspirerade på segern. Markus Jönsson, Tranemo IF hade som mål att försvara segern från 2012 och utmanades främst av Marcus Johansson, Ulricehamns IF, Henrik Alm, Idre SK samt Anton Jernberg från Hudiksvalls IF.

Det var bitvis hård körning på det kuperade konstsnöspåret vid Lassalyckan i Ulricehamn men ingen av de fyra lyckades skapa någon lucka och kvartetten kom i bredd in på stadion. Efter en hård spurt korsade Markus Jönsson mållinjen först och försvarade därmed titeln från 2012. Anton Jernberg knep andraplatsen före hemmaåkaren Marcus Johansson. Henrik Alm var nöjd med sitt lopp och slutade fyra.
Markus Jönsson har nu vunnit Västgötaloppet hela 6 gånger och sa i en intervju efter målgång att det blir roligare och roligare att åka Västgötaloppet för varje år.

Karin Nilsson, IFK Umeå, segrade i damklassen för andra året i följd. Hon var över fyra minuter före Signe Schöler från Köbenhavns Skiklub.

Västgötaloppshelgen samlade i år över 1100 åkare och det kan inte ses som annat än succé. Efter loppet var det många deltagare som lovordade arrangemanget och banorna. Trots att loppet fick avgöras på ett konstsnöspå på 6 km så gick det smidigt för alla deltagare, mycket tack vare att arrangörerna tidigt satte ett tak för antal anmälningar.

Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF tackar åkare, publik, samarbetspartners och arrangörer för en fantastiskt helg. Nu börjar planeringen inför Västgötaloppet 2014!

kommentarer