Åkarinformation & PM

Välkommen till Västgötaloppets vinterhelg 11-12 februari 2017
– ett lopp för varje skidåkare –

Västgötaloppet är ett av landets äldsta långlopp med anor redan från 1929 och gick då mellan Ulricehamn och Borås, På senare år har arrangemanget flyttats till Ulricehamn och Lassalyckan. Där körs loppet över 42, 21 resp.12 km i klassisk Västgötaterräng.  För en del är Västgötaloppet en bra uppladdning inför Vasaloppet och Tjejloppet, medan många andra har Västgötaloppet som årets mål i skidspåren.

Västgötaloppet Skidor är ett av av Sveriges största och mest populära seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan och samlar varje år uppemot 2000 skidåkare till Västgötaloppets Vinterhelg i Ulricehamn. Ett arrangemang för både motionär och elit, tjejer och killar. I år med ännu längre spår tack vare en kraftigt utbyggd konstsnöanläggning på motionsvänliga banor.

För att erbjuda ett lopp för varje skidåkare har vi delat in Västgötaloppets vinterhelg i fyra lopp.
Populära motionsarrangemanget Västgötaloppet Tjejer 21 och 12 km inleder och följs av Västgötaloppet Motion 42, 21 resp. 12 km för dig i motionsklass som vill seeda dig till något av loppen under Vasaloppets vintervecka utan att behöva fightas med eliten i spåret. Motionsloppet blev snabbt fulltecknat ifjol.

I Ungdoms- & Juniorloppet får de yngre känna på den klassiska Västgötaloppskänslan. Västgötaloppet Tävling som även det blev fulltecknat ifjol avslutar sedan helgen där den svenska långloppseliten gör upp i den fjärde deltävlingen i långloppscupen Skistart.com Ski Challenge.

Västgötaloppet arrangeras i Ulricehamn av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.