Bob Impola herrsegrare i Västgötaloppet Skidor 2015

8 februari 2015

Efter en rafflande tävling där ledningen växlade flera gånger under loppet kunde Bob Impola, SK Bore, rycka ifrån fältet och vinna Västgötaloppet Skidor 2015, den tredje deltävlingen i svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge.

Trots att långloppsstjärnan Bill Impola tvingades ställa in sin start i Västgötaloppet Skidor på grund av en förkylning blev det ändå succé för familjen Impola i loppet. Tvillingbröderna Bob och Jack representerade familjen med den äran med första och andra plats i loppet. Efter ett rafflande strid över 42 km kunde Bob Impola vinna före brorsan Jack Impola, båda SK Bore, och Marcus Johansson, Ulricehamns IF.

Med fina förhållanden i Västgötaloppsarenan på Lassalyckan i Ulricehamn blev det körning direkt från start när de 450 deltagarna i loppet gav sig ut på de sju varven på en sex kilometer lång konstsnöbana.

Tidigt i loppet bildades en tätkvartett där Jack Impola, som leder den svenska långloppscupen, ryckte ifrån efter den första milen och fick en lucka. Den jagande klungan anförd av Marcus Johansson fångade snabbt in honom men överraskades då av ett nytt ryck, nu från brodern Bob Impola som snabbt fick en lucka som successivt växte fram till sista milen och därifrån kunde förvaltas till en seger i mål.

kommentarer