Bill Impola utmanar brorsan i Västgötaloppet Skidor

4 februari 2015

Bästa svensk i den internationella långloppscupen Swix Ski Classic, Bill Impola, Team Coop, står på startlinjen när långloppet Västgötaloppet Skidor går av stapeln i Ulricehamn på söndag. Ett lopp som kan sluta med en brödrakamp då Bill bland andra möte lillebror Jack Impola, som efter två deltävningar leder den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge.

Västgötaloppet Skidor är södra Sveriges största långlopp och officiellt seedningslopp till Vasaloppet. Arrangemanget pågår hela helgen och avslutas med tävlingen över 42 km som är den tredje deltävlingen i svensk långloppscupen.

– Vi ser att flera av toppåkarna i den internationella långloppscupen är intresserade av att köra Västgötaloppet Skidor men efter ett tufft tävlingsschema under januari blir det dagsformen som avgör om de kommer till start, berättar tävlingsledare Lennart Cederwärn.

Och formbesked har Bill Impola verkligen visat, senast med en åttondeplats i König Ludwig Lauf men också med solokörningen i La Diagonela som dock slutade med en felkörning.

– Att Bill kommer gör att alla deltagare i loppet får en verklig värdemätare inför Vasaloppet. Sen hoppas vi förstås att vårt eget hemmahopp Oskar Svärd, Tvärreds IF och Team Coop är pigg till helgen så att vi kan få se en fight av internationella mått i spåren på Lassalyckan, avslutar Cederwärn.

kommentarer