Anders Svanebo vann Västgötaloppet Skate

1 februari 2014

När Västgötaloppets vinterhelg fortsatte på lördagseftermiddagen med Västgötaloppet Skate vann Anders Svanebo, Stockviks SF, herrarnas masstart över 21 km före Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Samuel Norlen, IK Stern. Totalt startade 175 åkare från mixade knatteklassen med tjejer och killar på 7 år och uppåt i de olika klasserna i Västgötaloppets fristilstävling.

Anders Svanebo tog kommandot i loppet från start och skaffade sig tidigt en lucka till Marcus Johansson och körde därefter ett kontrollerat lopp in mot mål.
– Anders gick ut hårt och jag hade ingen möjlighet att följa med, berättade Marcus Johansson efter loppet. Men i morgon ska han få en hårdare match i det klassiska långloppet, fortsatte han.

Både Anders Svanebo och Marcus Johansson ställer upp i morgondagens långlopp över 42 km. Och tankarna var redan fokuserade på det loppet då mållinjen korsades.
– Det var härligt med en seger men just nu funderar jag mest på om det blir ovallat eller vallat i morgondagens klassiska lopp. Det skönaste vore om alla gick med fästvalla så vi slapp fundera på det, resonerade segraren Anders Svanebo efter målgång.

För deltagarna i ungdomsklassen blev det spännande tävlingar på den stora Västgötalopps-arenan. Ungdomarna mellan 7 och 10 år körde 1,5 km och de äldre ungdomarna 2,5 km respektive 5 km. Juniorer och damer körde 10,5 km.

Västgötaloppets vinterhelg fortsätter på söndagen med Västgötaloppet Skidor 42 km som avgörs på en 7,5 km lång konstsnöbana.

kommentarer