1200 startplatser i två startomgångar

13 januari 2014

Snöproduktionen på Lassalyckan i Ulricehamn är i full gång sedan i söndags och förväntningarna inför Västgötaloppets vinterhelg är höga. Beskedet från tävlingsledningen är att det blir både Västgötaloppet Tjejer 21 km och Västgötaloppet Skidor 42 km. Likt förra året kommer söndagens långlopp att genomföras med dubbla startomgångar och till dess att vi kan garantera en bana på över 10 kilometer är deltagartaket satt till 1200 startande.

Så kom äntligen kylan som vi alla längtat efter denna snöfattiga inledning på vintern. Och suget efter långlopp i södra Sverige för dem som vill seeda sig till Vasaloppet och TjejVasan är stort i skidsverige.
– Vi räknar med att många är sugna på att testa sin form i spåret och gärna vill seeda sig inför TjejVasan och Vasaloppet så stalltipset i nuläget är att vi ganska snart kommer ha fyllt platserna i Västgötaloppet Skidor 2014, säger Claes Persson, biträdande tävlingsledare.

Dubbla startomgångar för söndagens lopp
Förra året arrangerades Västgötaloppet Skidor på en 6 km lång konstsnöbana och arrangemanget fick idel lovord. För att erbjuda så många åkare som möjligt plats kommer vi även i år att dela upp deltagarna i söndagens långlopp över 42 km i två startgrupper. Första start 9.00 för åkare med en beräknad åktid under 3 tim medan övriga tävlande startar 12.30.

Anmälningstak på 1200 deltagare inledningsvis
För att säkerställa att Västgötaloppet blir ett arrangemang i toppklass trots den tröga starten på vintern kommer vi att sätta ett anmälningstak på 1 200 deltagare i respektive lopp till dess att vi säkrat en bana på mer än 10 km konstsnö. Då utökas taket till 1 600 deltagare i respektive lopp.
– Förr oss är det oerhört viktigt att erbjuda ett långlopp med hög kvalitet, bra spårförhållande och en härlig upplevelse för som brinner för längdskidåkning i södra delarna av landet. Därför begränsar vi deltagarantalet , säger tävlingsledaren Lennart Cedervärn.

Anmälningslistan fylls snabbt
I nuläget är det 0 anmälda till Västgötaloppet Tjejer 21 km lördag den 1 februari och 0 till Västgötaloppet Skidor 42 km söndag den 2 februari. Om du inte redan säkrat en plats till Västgötaloppet Skidor 42 km eller Västgötaloppet Tjejer 21 km hittar du anmälan här. Det är först till kvarn som gäller.

kommentarer