Västgötaloppet Cykel

22 augusti 2013

Med start under 2014 kommer Västgötaloppet Cykel gå av stapeln i Ulricehamn. För att kvalitetssäkra banan, tävlings- organisationen och åkarservice kommer det att genomföras ett bantest den 7 september 2013.

Vi bjuder nu in intresserade cyklister att delta i vårt bantest för att sedan lyssna på synpunkter och förslag till förbättring. Vi strävar efter en jämn blandning mellan kvinnor och män samt elit och motion för att få en bredare utvärdering.

Bantestet kommer att arrangeras med vår fulla organisation med all service till åkare före, under och efter loppet. Det är dock viktigt att känna till att det inte är en tävling och ingen resultatlista kommer att presenteras. Ta chansen att vara med och påverka utformandet av en ny cykelklassiker!

Inbjudan (pdf)

Välkomna!

4 kommentarer på “Västgötaloppet Cykel

 1. Knut skriver:

  Hoppas inte de bilder som tagits visar det som ”ni” kallar för tekniskt. Tragiskt med alla långlopp som uteslutande går på asfalt, grusvägar och släta jordstigar.
  Varför inte vara lite nyskapande !?
  En mountainbike har inget där att göra. Oavsett om det är en HT eller FS hoj. De hör man ju på namnet.

  De måste vara tekniskt krävande också. Vågar man inte ta sig över dessa partier får man väl leda cykeln !

  1. Marcus skriver:

   Det stämmer att bilderna inte visar hela banan. Det vi kallar för tekniskt är långt ifrån så svårt att man behöver leda cykeln och vi har valt att göra våran bana utmanande men inte besvärlig, tanken är att alla ska kunna ta sig runt.

   Du är varmt välkommen att komma och cykla nästa år och vill du ha lite mer teknisk utmaning kan vi rekommendera http://www.xc-cupen.se/.

 2. per skriver:

  Låter kul när öppnar anmälan ???

  1. Marcus skriver:

   Vi har inget klart datum för när anmälan öppnar ännu men anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev så får du information när det är på gång. http://www.vastgotaloppet.se/skidor/anmalan/

   /Marcus

kommentarer