Välkommen till säsongsavslutning av Mitsubishi MTB Challenge

3 september 2014

Efter en fantastisk säsong med fina tävlingar i Mitsubishi MTB Challenge är det nu dags för avslutning med sista deltävlingen Västgötaloppet Cykel 70 km. Västgötaloppet, som har många års erfarenhet som arrangör av långlopp på skidor, debuterar i år på mountainbike med loppet i den utmanande terrängen kring Ulricehamn.

Västgötaloppet Cykel går av stapeln lördag den 20 september med start vid sjön Åsunden i centrala Ulricehamn och målgång vid tävlingscentret på Lassalyckans friluftsområdet. Längs den 70 respektive 40 km långa banan passerar åkarna Västergötlands högst punkt Galtåsen och får känna på den varierande och kuperade västgötaterrängen kring Ulricehamn.

– Organisationen är taggad för att leverera ett riktigt bra arrangemang med en utmanande bana och med fina förhållanden runt omkring tävlingen, lovar tävlingsledaren John Andén.

Att långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge avslutas i samband med loppet gör att vi kan räkna med extra spännande tävlingar i Ulricehamn. I de flesta klasserna är utgången i cupen helt öppen inför den sista deltävlingen och vi kan därför räkna med många tuffa bataljer mellan toppåkarna.

För att säkerställa att premiären för Västgötaloppet Cykel blir ett riktigt bra arrangemang har ett deltagartak satts till 1000 cyklister den 20 september och redan nu har en fjärdedel av platserna gått åt. Den 10 september stänger den ordinarie anmälan så det är först till kvar som gäller.

 

kommentarer