Mer stig och högre puls i årets bana

27 augusti 2015

Banchef Pär Carlzén.

Med tio nya, trixiga partier och en avslutning som utlovar hög puls är årets bana ännu bättre för såväl elit som motionärer. Så sammanfattar banansvarig Pär Carlzén de fyra eller sju mil som väntar åkarna i Västgötaloppet Cykel i september.

Ambitionen har varit att skapa en bana som passar både den rutinerade eliten och motionärer som är lite nyare i sadeln. Efter förra årets premiärlopp i Ulricehamn önskade vissa åkare en mer tekniskt utmanande bana. Bangruppen har tagit fasta på synpunkterna och fört in totalt tio nya partier för den långa distansen. Dessa innehåller mer stig och mindre grusväg.
– För eliten blir partierna mer tekniskt utmanande. Men samtidigt får de inte vara farliga för motionärerna. En bra bana ska också innehålla sträckor där man får chans att vila. Det har vi lyckats med i år, säger Pär Carlzén.

För att sporra de tävlande blir det två spurtpris: ett vid Galtåsens topp och ett vid bergtäkten söder om tätorten. Längs banan kommer 120 säkerhetsvakter att visa vägen och vara beredda att hjälpa till om något skulle hända. Detta för att hålla en så god säkerhet som möjligt.

Det kortare loppet består av en fyra mil lång loop med målgång vid Lassalyckans friluftsområde uppe i backarna i östra utkanten av staden. De åkare som har valt den längre distansen får ge sig ut på ytterligare en loop på tre mil. Avslutningen in mot mål innebär både teknisk nedförskörning och en tuff uppförsbacke.
– Den sista tremilsloopen är mer teknisk. Avslutningen är riktigt grym. Alla åkare ska kunna ta sig i mål, och för den som vill ge järnet på slutet väntar rejält hög puls! säger Pär Carlzén.

Anmälan till loppet hittar du här.

kommentarer