Anmälan

Välkommen till Västgötaloppet – trail på riktigt

Lördagen den 30 september 2017 i Ulricehamn välkomnar vi till urpremiären av loppet. Vi börjar med ett testlopp.

Oavsett om du väljer att springa 17 km eller utmana dig själv på 28 km, kan vi lova att du får uppleva trail-löpning på riktigt med fantastiska vyer vid Åsundens västra sida. Spåren går i omväxlande natur och stundtals tufft kuperad terräng. Även om det är ett testlopp så är det en tävling med tidtagning, vätskestationer och priser. Testloppet rymmer max 200 löpare och vi hoppas att du efter genomfört lopp vill hjälpa oss med tips och idéer om hur vi kan förbättra banan och loppet inför premiären 2018.

Tävlingscentrum
Sturebadet, Ulricehamn. Vid tävlingscentrum finns tävlingsexpedition, omklädning/dusch och parkering.

Klasser, sträckor

    • Herrar, 28 km
    • Damer, 28 km
    • Herrar, 17 km
    • Damer, 17 km

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla tvarredsif@telia.com. Uppgifter som måste finnas med i mejlet för en komplett anmälan: förnamn, efternamn, klubb/ort, distans (17 eller 28), e-postadress.
Det finns platser kvar så anmälan är fortsatt öppen.

Anmälan registreras när betalningen är gjord på Bankgiro 169-7663 (Västgötaloppsföreningen). Märk din betalning med “trail”.

Om det finns lediga platser på tävlingsdagen är det möjligt att anmäla dig på plats. Anmälningslista över anmälda löpare med namn och klubb/ort kommer publiceras här löpande.

Anmälningsavgift
28 km: 300 kronor (i priset ingår varm mat efter målgång)
17 km: 250 kronor (i priset ingår varm mat efter målgång)

Återbetalning
Anmälningsavgiften återbetalas ej.

Tävlingsregler
Trafikregler gäller på de delar där spår korsar väg. Allt tävlande sker på egen risk. All nedskräpning i naturen är förbjuden.

Banan
Banprofil och exakt längt kommer presenteras när vi närmar oss loppet.

17 km: Banans mål och start är vid Sturebadet i centrala Ulricehamn. Från start går banan via Åsundens västra sida i en loop med vändning vid lilla Ekered. Banan är kuperad och tuff på sina ställen. Tävlingen går på grusväg, stig, obanad terräng, viss klättring, spänger. Endast start- och målkilometrar går på samma slinga.

28 km: Banans mål och start är vid Sturebadet i centrala Ulricehamn. Från start går banan via Åsundens västra sida i en loop med vändning vid Alhammar. Banan är kuperad och tuff på sina ställen. Tävlingen går på grusväg, stig, obanad terräng, viss klättring och spänger. Endast start- och målkilometrar går på samma slinga.

Vätskedepåer
Det kommer finnas flera vätskestationer, både på den långa och korta sträckan med både vatten och sportdryck.

Start
Start kl.11.00 vid Sturebadet. Alla startar samtidigt.

Sjukvård
Enklare sjukvård finns på arenan

Inställt arrangemang
Om Västgötaloppet trail på grund av extraordinära omständigheter tvingas ställa in, förbehåller sig arrangören rätten att behålla 50 procent av anmälningsavgiften.

Överdragskläder
Lämnas vid starten och återfås efter målgång.

Mat vid målgång
En varm måltid ingår för samtliga deltagare efter målgång.

Priser
Priser lottas ut på nummerlappen och fås vid målgång.

Tävlings- PM
Ett mer detaljerat PM kommer att publiceras på vastgotaloppet.se en vecka före loppet. Banprofil kommer då också att presenteras.

Frågor?
E-post: vastgotaloppet.trail@gmail.com
facebook: facebook.com/vastgotaloppet

Varmt välkomna till urpremiären av Västgötaloppet – trail på riktigt!